Krebs på nordfyn - nak og æd sæson 1 afsnit 4

Krebs på nordfyn - nak og æd sæson 1 afsnit 4

I aftenens afsnit skal Jørgen og Nikolaj ud og fange krebs. 

Nikolaj har i dette afsnit medtaget en gul parresol, rørsukker melasse og chilli. 

De skal fange krabsene i et par søer hos en privat mand. De skal bo i en gammel hus hvor der kun er nogen af væggene der står tilbage. 

Jørgen har bygget en oven som de skal bage brød i og ellers er der kun sat en karmo sejl op for at der er tørvejr.

Krebsen er en nat dyr så de skal have sat roser ud om aftenen som skal stå natten over. Men de skal også bruge en krebse brik som man står og fisker med. Der ligger man en fisk i midten af nettet og så går de op på nettet. Når der så er går noget tid tager man nettet op og håber på at der er en som står på nettet. 

Den art af krebs som de skal fange er flod krebs og den har altid været i Danmark.

Det er Kim som skal hjælpe dem med hvordan de skal gøre. Det er også hans søer de skal fiske i. 

Som mading til at lokke flodkrebsen til er er makral og svine hjerter. Kim, Jørgen og Nikolaj får 3 ruser hver til at fange krebsene med. De skal trække lod imellem den gamle og den nye sø. 

Jørgen var den heldige i lodtrækningen og fik den gamle sø som har givet mange krebs fortæller Kim.

Efter det "hårde" arbejde med at sætte ruserne ud er det tid til en øl. Kim har lavet et hemmelig sted til sine øl. Hvis man løfter skraldespanden er der jordkølet øl. Øllerne nydes i Kims lille skurgvorn. 

Så er det blivet aften og Jørgen og Nikolaj skal til og ud og fange krebsene med deres hjemmelavet krebse brik. Det forgår med pandelygte og ellers en god potion tålmodighed. 

Der går ikke længe for at de første krebs bliver trykket op og der går konkurance i den.  

kl 23,44 er det sengetid .

Næste morgen er det op og igang med at bage boller. Til bollerne skal de have struseæg og der går 25 alm æg til et strudseæg. I huset finder de også Judas øre på et træ som de rester på en pande. 

Efter morgenmaden er det ud og se om der er kommer krebs i ruserne. Den første ruse er der ingen ting i. Den anden ruse er der heller ikke noget i. De var enda Kims ruser som de kiggede til. Men så til Nikolajs ruser den første var der 1 i og den anden er der også 1, den sidste er der 3 i. Så blev det Jørgens ruser, det vælter ud af den første ruse med krebs. Den anden ruse er der også masser af krebs i. Jørgen har vundet stor i hvem der har fanget flest krebs.    

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

En pighvar ved Vesterhavet - afsnit 8 sæson 7

Hvad er nak og æd