Et vildsvin på Djursland - nak og æd sæson 1 afsnit 2

Nak og æd et vildsvin på Djursland

I dette afsnit går turen til Djursland hvor Nikolaj og Jørgen skal prøve og få nedlagt et vildsvin. Nikolaj kommer til Djursland i sin hvide varebil hvor han har det mad og køkkengrej som de skal bruge. Han har granat æbler  og rom med som skal være bærende elementer i retten. 

Det er vinter og der er masser af sne i landskabet så de har fået 2 AVTer som de skal køre på ud til lejren. De har et holdt inden de kommer til lejren hvor Jørgen fortæller om at det er inde for hegnet i dette område at vildsvine går og hvor de skal på jagt efter dem. 

Lejren ligger unden for det kæmpestore hegn så har de fred for vildsvinene. Lejren ligger i en lysning i skoven. Der er slået 2 tippier op hvor de skal lave mad i og sove i. Der er lagt gulv i og det er el pære sat op rundt i kanden. De tænder et bål i tippien så de kan noget varme og lave noget kaffe. 

Jørgen har været i gange med at gøre det med at lave bål mere behagelig, han har gået lavet grejet sådan at han kan komme til at lave bål i højden. Det ene bål er kommet op fra jorden af da han har en bål gryde som han kan lave bål i og lavet et nyt stativ til mad gryderne. Det andet bålsted har han gået lavet 2 stativer til sådan at han skal justere højden på mad gryderne efter hvor meget varme der er. 

Jørgen forklare Nikolaj om det gevær som han skal bruge til at skyde dyret med og lidt om hvad vildsvinet er for et dyr. Svinehytter vælter de bare og de graver alt op, så de har virkelig nogle krafter bag sig. Et vildsvin er ikke bare for sjov, hvis de anskyder en orne er det med at komme væk. Der er god mulighed for at få en vildsvin siger Jørgen. 

Så jørgen tror på at de nok skal få en men hvis nu at de ikke skyder en vindsvin, så har Jørgen taget en ræv med som de så skal have i stedet for. 

Klokken er 21:56 og det er sengetid, det er nok 8 graders frost siger Jørgen så han ville i posen. 

Det er op igen kl 7 og lave morgenmad, morgenmaden består af bacon, æg, brød og kaffe. 

De skal på jagt med Poul som ved noget om jagt, Poul starter med at fortælle om hvordan de skal gribe jagten an. Han siger at bare fordi at de er på jagt i en dyrehave så er det ikke ens betydne med at de ser eller for ramt på et dyrt. Men det første som skal ske er at Jørgen skal have ladt sit gevær.

Geværet er ladt og sikret og af sted på jagt det går. Pludselig ser de en flok vildsvin og der bliver lagt an til skydning. De får en udpeget, der bliver sigtet, bang den er skudt. Død er den på stedet, den ligger sig fint ned. 

Så er det bare tilbage til lejren med svinet og så skal der tages en prøve af kødet for at se om der skulle være trikiner i købet. Hvis der er det så må de ikke sige grisen, men hvis den er fri kan de lave mad af den. Men først skal vildsvinet brækkes, det hedder det når at man skal have indmad og tarme ud. 

Poul tager en prøve med til Ålborg for at få den analyseret. 

Så er det på rov, de skal ud og se om de kan finde noget i naturen som de kan spise. Det kan være svært da det er vinter men de finder nogle enebær som de plukker. 

De tager på rov i en privat have hos en som de fleste i Danmark kender, Jørgen kender ham personligt men hvis der kommer nogen så skal de prøve og snakke sig fri. Der er grønkål, pastinakker og porre de ligger en underkop med en 5´er og en hilsen fra Nak og Æd. 

Det er Danmarks mest kendte havemand om de har været på besøg hos. 

15:27 er det tid til at komme i gang med at lave noget mad, Jørgen laver bål og Nikolaj styre slagets gang. Vildsvinet er fri for trikiner så de kan godt spise dyret og så er det ellers i gang med at lave mad!

Nak og Æd

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

En pighvar ved Vesterhavet - afsnit 8 sæson 7

Krebs på nordfyn - nak og æd sæson 1 afsnit 4

Hvad er nak og æd